24ВЕСТИ: Во струмичко и мажи се жртви на семејно насилство

Се повеќе мажи од југоистокот пријавуваат дека се жртви на семејно насилство. Се жалата на психичко малтретирање од своите сопруги или од најблиските. Вака покажува статистиката на СВР Струмица каде се покренуваат постапки за сите општини од овој дел на државата. Според Хризантема Рендевска во 2017 дури 113 мажи пријавиле дека се жртви на семејно насилство, а како сторители се јавуваат дури 58 жени.

ЦЕЛОСНАТА ВЕСТ МОЖЕ ДА ЈА ПОГЛЕДНЕТЕ НА СЛЕДНИОТ ЛИНК

ИЗВОР: 24ВЕСТИ.МК

маркетинг


Select
Ознаки: ,