Струмичани заинтересирани за греење на пелети

Загаденоста на воздухот главно се должи на греењето на домаќинствата со користење на цврсти горива.

И покрај тоа што Струмица не спаѓа во групата на градови со висок степен на загаденост, сепак грејната сезона донесе одредено загадување на воздухот, но со промоцијата на проектот за греење со пелети досега 700 домаќинства во општината покажале интерес за греење на овој начин.

Родне Делоска

маркетинг


Select