Општина Струмица избра заменик градоначалник

На денешната седница на  Советот на Општина Струмица се обрати претседателот на СДСМ и актуелен градоначаник на градот и најави дека поради заминувањето на друга функција, се повлекува од позицијата градоначалник.

Тој изјави дека ова му е последна седница на која учествува од причина што му завршува мандатот како градоначалник заради заминување на друга функција и дека ќе назначи негов заменик од редовите на советниците чиј мандат ќе трае до наредните локални избори кои се очекува да бидат на почетокот од месец мај.

Подоцна, за заменик го именуваше советникот Коста Костадинов, претседател на локалниот клуб на СДММ во Струмица.

маркетинг


Select