Обезбедени средства за асфалтирање на дел од патот Чанаклија – Нова Маала

dsc_0661

Општина Василево, преку Ценатрот за развој на Југоисточниот плански регион обезбеди средства за асфалтирање на еден километар од локалниот пат Чанаклија – Нова Маала.  Според информацијата од градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, на денешната 24 седница на ЦРЈИПР одлучено е средствата кои Центарот ги обезбеди преку  Бирото за регионален развој да бидат наменети за асфалтирање на локалниот пат Чанаклија  – Нова Маала. Станува збор за сума од 8 000 000 денари,  а остатокот до неопходните 9 700 000 денари односно средства во висина од 1 700 000 денари општината ќе ги обезбеди од сопствените приходи. Вкупната должина на овој локален пат е 3,9 км,  од кои досега се асфлтирани 1 км а изграден е и еден мост.

„Асфалтирањето на овој пат има посебно заначење за општина Василево не само поради тоа што општината се поврзува со соседните општини Босилово и Струмица, туку и поради урбанизација на површините на потегот  Чанаклија – Нова Маала“,  потенцира градоначалникот Стојанов.

маркетинг


Select