ВМРО-ДПМНЕ слави по штабовите, изборната победа реалност!

Симпатизерите и членовите на ВМРО-ДПМНЕ како на 12-и така и сега повторно се собираат во партиските штабови за да ја прослават изборната победа. Ова доаѓа по неофицијалните резултати од прегласувањето во Тераце каде СДСМ не собра доволна разлика за да му одземе еден мандат на ВМРО-ДПМНЕ, но се чека само на официјална потврда од ДИК.

Засега СДСМ има околу 250 гласови, додека пак ВМРО-ДПМНЕ околу 150 гласови со што ништо суштински не се менува. Прв кој прогласи победа беше пратеникот Милошоски кој смета дека народот им нанел пораз на СДСМ, БЕСА и Шарените.

маркетинг


Select