Владата од 1 јануари ја зголемува акцизата на нафтата за три денари

Од 1 јануари Владата планира да ја зголеми акцизата на нафтата за три денари.

Со зголемување на акцизата и ДДВ-то цената на дизелот ќе биде повисока за 3,5 денари. Ова го соопшти министерот за финансии Драган Тевдовски на денешната јавна дебата на која се претставува Предлог-буџетот за 2018 година.

маркетинг


Select
Ознаки: , ,